Kip in Sinaasappelsaus

Kip in Sinaasappelsaus
Ingrediënten: 2 kipfilets, zout, peper, 1 courgette, 1 prei, 1 rode paprika, 1 eetlepel bloem, 150 ml sinaasappelsap, 1 sinaasappel, 250 gram ricotta,

Bak 2 in blokjes gesneden kipfilets goudbruin in hete boter. Kruid met zout en peper. Voeg als de kipfilet goudbruin is 1 in blokjes gesneden courgette, 1 in ringen gesneden prei en 1 gesneden rode paprika toe. Roerbak een minuut of 5 mee. Voeg 1 eetlepel bloem toe en roer dit even door de groenten, giet er vervolgens 150 ml sinaasappelsap bij. Laat het geheel 15 minuten op laag vuur pruttelen. Rasp de schil van 1 sinaasappel en snij een kwart van het vruchtvlees in partjes. Meng dit met 250 gram ricotta. Roer dit mengsel door de kipfilet en groenten. Laat het geheel nog 5 minuten pruttelen. Serveer met gebakken aardappelschijfjes. Eet smakelijk!

Met dit gerecht moet je goed opletten hoeveel sinaasappelrasp je gebruikt, het kan best snel wat zuur worden!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel