Castellani met Champignons en Ontbijtspek

Castellani met Champignons en Ontbijtspek
Ingrediënten: castellani, zout, 2 uien, 1 teentje knoflook, 200 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 400 gram champignons, 250 ml kookroom, peper, geraspte kaas,

Kook de castellani (pasta) in kokend water met wat zout. Bak in hete boter 2 gesnipperde uien en 1 fijngehakt teentje knoflook tot de uien glazig zijn. Voeg 200 gram dobbelsteentjes ontbijtspek toe. Bak de ontbijtspekjes knapperig. Voeg vervolgens 400 gram in plakjes gesneden champignons toe. Roerbak tot de champignons zacht zijn. Voeg 250 ml kookroom toe. Breng het geheel aan de kook en zet vervolgens het vuur lager en laat het geheel ongeveer 5 minuten pruttelen. Breng het geheel op smaak met zout en peper. Strooi over het geheel nog wat geraspte kaas (Emmenthaler). Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel