Kip Zoetzuur met Rijst

Kip Zoetzuur met Rijst
Ingrediënten: rijst, 1 kipfilet, 1 wortel, 1 rode paprika, 1 ui, peper, zout, serehpoeder, laos, gemberpoeder, 1 blikje ananasstukjes, 1 blikje tomatenpuree, 2 eetlepels gembersiroop, 100 ml water, 3 eetlepels ketjap manis, 1 eetlepel azijn, 1 eetlepel suiker,

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Bak in hete olie 1 in blokjes gesneden kipfilet. Als de kipfilet goudbruin is schep je het uit de pan. Bak in het achtergebleven vet 1 in plakjes gesneden wortel, 1 gesneden rode paprika en 1 gesnipperde ui. Voeg ook de kruiden, peper, zout, serehpoeder, laos en gemberpoeder, na smaak toe. Roerbak ongeveer 3 minuten. Voeg vervolgens 1 klein blikje ananasstukjes, 1 blikje tomatenpuree, 2 eetlepels gembersiroop en 100 ml water toe. Roerbak 1 minuut mee en voeg vervolgens 3 eetlepels ketjap manis, 1 eetlepel azijn en 1 eetlepel suiker toe. Voeg de kipfilet toe en warm het geheel door. Serveer de kip zoetzuur met de rijst. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel