Stracciatella IJs

Stracciatella IJs

Ingrediënten: 500 ml volle melk, 2 eieren, 250 ml slagroom, 50 gram poedersuiker, 1 vanillestokje, 50 gram pure chocolade,

Warm 500 ml volle melk op. Doe hier terwijl het opwarmt het schraapsel van 1 vanillestokje en het stokje zelf bij. Laat dit op laag vuur staan. Meng ondertussen 2 eidooiers met 50 gram poedersuiker en 250 ml slagroom. Voeg dit toe aan de melk en laat het nog 10 minuten op laag vuur staan. Haal het vanillestokje uit de warme melk. Laat het geheel goed afkoelen. Schaaf 50 gram pure chocolade. Schep de geschaafde chocolade door het afgekoelde mengsel. Doe het vervolgens in de ijsmachine en laat de ijsmachine volgens de aanwijzing in de handleiding draaien. Zet het stracciatella ijs vervolgens nog in de diepvries. Smul ze!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel