Zuur Vlees (Zoervleisj)

Zuur Vlees (Zoervleisj)
Vandaag zuur vlees, oftewel op z’n Limburgs zoervleisj.

Ingrediënten: 300 ml azijn, 150 ml water, 2 uien, 3 laurierblaadjes, 1 rode peper, 1 theelepel kruidnagelpoeder, peper, zout, 700 gram rundvlees, 2 eetlepels appelstroop, 2 plakken ontbijtkoek,

Maak een marinade van 300 ml azijn, 150 ml water, 2 grof gesneden uien, 3 laurierblaadjes, 1 fijngehakte rode peper, 1 theelepel kruidnagelpoeder en versgemalen peper. Marineer hierin 700 gram in blokjes gesneden en met zout bestrooide rundvlees voor minstens 1 dag. Laat het vlees en uien uitlekken (vang de marinade wel op! ). Bak het vlees met de ui bruin in hete boter. Voeg de marinade weer toe met 2 eetlepels appelstroop. Laat het geheel zeker 2 uur op laag vuur stoven. Als het vlees bijna gaar is voeg je 2 plakken ontbijtkoek mee. Roer het geheel goed door zodat je de ontbijtkoek niet meer ziet. Serveer het zuur vlees met gebakken aardappels en een frisse salade. Eet smakelijk!

This recipe is also available in english!


1 reactie op “Zuur Vlees (Zoervleisj)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat