Zuur Vlees (Zoervleisj)

Zuur Vlees (Zoervleisj)
Vandaag zuur vlees, oftewel op z’n Limburgs zoervleisj.

Ingrediënten: 300 ml azijn, 150 ml water, 2 uien, 3 laurierblaadjes, 1 rode peper, 1 theelepel kruidnagelpoeder, peper, zout, 700 gram rundvlees, 2 eetlepels appelstroop, 2 plakken ontbijtkoek,

Maak een marinade van 300 ml azijn, 150 ml water, 2 grof gesneden uien, 3 laurierblaadjes, 1 fijngehakte rode peper, 1 theelepel kruidnagelpoeder en versgemalen peper. Marineer hierin 700 gram in blokjes gesneden en met zout bestrooide rundvlees voor minstens 1 dag. Laat het vlees en uien uitlekken (vang de marinade wel op! ). Bak het vlees met de ui bruin in hete boter. Voeg de marinade weer toe met 2 eetlepels appelstroop. Laat het geheel zeker 2 uur op laag vuur stoven. Als het vlees bijna gaar is voeg je 2 plakken ontbijtkoek mee. Roer het geheel goed door zodat je de ontbijtkoek niet meer ziet. Serveer het zuur vlees met gebakken aardappels en een frisse salade. Eet smakelijk!


1 reactie op “Zuur Vlees (Zoervleisj)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel