Javaantjes

Javaantjes

Koekjes met een vleugje koffiesmaak.

Ingrediënten: 250 gram boter, 250 gram witte basterdsuiker, 4 eetlepels koffielikeur, 1 snuf zout, 375 gram bloem, 1 zakje vanillesuiker, 1 snuf bicarbonaat,

Meng 250 gram boter met 250 gram witte bastersuiker, 4 eetlepels koffielikeur en een snuf zout met de mixer door elkaar. Voeg vervolgens 375 gram bloem, 1 zakje vanillesuiker en 1 snuf bicarbonaat toe en kneed dit goed door de boter. Laat het deeg minstens een uur afgedekt rusten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 170 graden. Rol het deeg uit tot een platte lap en steek hier met een ronde vorm koekjes uit. Leg de koekjes op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Zet de bakplaat ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de koekjes op de bakplaat afkoelen. Smul ze!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel