Javaantjes

plaatje
Koekjes met een vleugje koffiesmaak.

Ingrediënten: 250 gram boter, 250 gram witte basterdsuiker, 4 eetlepels koffielikeur, 1 snuf zout, 375 gram bloem, 1 zakje vanillesuiker, 1 snuf bicarbonaat,

Meng 250 gram boter met 250 gram witte bastersuiker, 4 eetlepels koffielikeur en een snuf zout met de mixer door elkaar. Voeg vervolgens 375 gram bloem, 1 zakje vanillesuiker en 1 snuf bicarbonaat toe en kneed dit goed door de boter. Laat het deeg minstens een uur afgedekt rusten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 170 graden. Rol het deeg uit tot een platte lap en steek hier met een ronde vorm koekjes uit. Leg de koekjes op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Zet de bakplaat ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de koekjes op de bakplaat afkoelen. Smul ze!

This recipe is also available in english!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat