Spaghetti all Amatriciana

Spaghetti all Amatriciana
Een snel Italiaans gerecht van Cooking Guide.

Ingrediënten: spaghetti, 1 rode peper, 1 ui, 150 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 100 ml witte wijn, 1 blik tomaatblokjes, geraspte kaas,

Kook de spaghetti in kokend water met wat zout beetgaar. Bak in hete olie 1 fijngesneden rode peper tot het geurt. Voeg 1 fijngehakte ui toe en bak dit mee tot het goudbruin is. Voeg vervolgens 150 gram dobbelsteentjes ontbijtspek toe en bak dit kort mee. Giet er 100 ml witte wijn bij. Breng het aan de kook en verdamp zo de alcohol. Voeg er een blik tomaatblokjes aan toe en breng het opnieuw aan de kook. Zet het vuur lager en laat het 10 minuten pruttelen. Giet de spaghetti af en roer dit door de saus. Strooi op je bord wat geraspte kaas over de spaghetti all amatriciana. Eet smakelijk!

This recipe is also available in english!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat