Zuricher Geschnetzeltes

Zuricher Geschnetzeltes
Vandaag gekookt met de Nintendo, een recept van Cooking Guide, erg grappig om te doen en een succes!

Ingrediënten: 350 gram schnitzels, 1 ui, 200 gram champignons, zout, peper, 50 ml witte wijn, 200 ml bouillon, 1 eetlepel bloem, 100 ml kookroom, peterselie,

Snij 350 gram schnitzels in reepjes en kruid het met zout en peper. Bak de schnitzels tot het een witte kleur heeft. Schep het vervolgens op een bord. Bak in de overgebleven boter 1 gesnipperde ui en 200 gram in plakjes gesneden champignons tot de ui glazig is en de champignons zacht. Kruid met zout. Voeg 1 eetlepel bloem toe en roer dit er goed door. Voeg 50 ml witte wijn toe en laat het al roerende kort koken. Voeg 200 ml bouillon (zelf had ik bospaddenstoelenbouillon) toe en breng het aan de kook. Doe de schnitzels terug in de pan. Doe de deksel op de pan en laat het geheel ongeveer 10 minuten pruttelen. Voeg 100 ml kookroom toe en laat het al roerende op hoog vuur voor de helft inkoken. Breng op smaak met zout en peper. Op je bord garneer je de Zuricher Geschnetzeltes met peterselie. Serveer met gebakken aardappeltjes. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel