Kipfilet met Appelsaus

Kipfilet met Appel
Ingrediënten: 2 theelepels sambal, 1/2 eetlepel olie, rozemarijn, water, 2 kipfilets, 1 ui, 2 appels, 2 eetlepels stroop, 100 ml water,

Maak een marinade van 2 theelepels sambal, 1/2 eetlepel olie, rozemarijn naar smaak en wat water. Smeer 2 kipfilets hiermee in en laat de kipfilets nog minstens een uur in de marinade liggen. Bak de kipfilets om en om bruin met 1 gesnipperde ui in hete boter. Haal de kipfilets uit de pan en voeg vervolgens 2 geschilde en in blokjes gesneden appels, 2 eetlepels stroop en 100 ml water toe. Breng de saus aan de kook. Zet het vuur lager en leg de kipfilets terug in de pan. Laat de kipfilets in 15 tot 20 minuten gaar worden. Serveer met gebakken aardappels en een salade. Eet smakelijk!

This recipe is also available in english!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat