Kipfilet met Appelsaus

Kipfilet met Appel

Ingrediënten: 2 theelepels sambal, 1/2 eetlepel olie, rozemarijn, water, 2 kipfilets, 1 ui, 2 appels, 2 eetlepels stroop, 100 ml water,

Maak een marinade van 2 theelepels sambal, 1/2 eetlepel olie, rozemarijn naar smaak en wat water. Smeer 2 kipfilets hiermee in en laat de kipfilets nog minstens een uur in de marinade liggen. Bak de kipfilets om en om bruin met 1 gesnipperde ui in hete boter. Haal de kipfilets uit de pan en voeg vervolgens 2 geschilde en in blokjes gesneden appels, 2 eetlepels stroop en 100 ml water toe. Breng de saus aan de kook. Zet het vuur lager en leg de kipfilets terug in de pan. Laat de kipfilets in 15 tot 20 minuten gaar worden. Serveer met gebakken aardappels en een salade. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel