Tomaten Prei Quiche

Tomaten Prei Quiche
Ingrediƫnten: 1 prei, 250 gram cherry tomaten, 250 gram mascarpone, 2 eieren, citroensap, zout, peper, tijm,

Verwarmde oven voor op 200 graden. Maak 1 prei schoon en snij ze in stukken van 5 cm. Snij de prei vervolgens in reepjes. Blancheer de prei in kokend water met wat zout. Snij 250 gram cherry tomaten in helften. Maak een mengsel van 250 gram mascarpone, 2 eieren, citroensap, zout en peper. Giet de prei af en spoel het af met koud water. Bekleed een ingevette taartvorm met kant-en-klare hartige taart deeg. Prik gaatjes in de bodem. Leg de prei in de taartvorm. Giet het mascarpone mengsel erover. Leg de halve cherry tomaatjes met het snijvlak naar boven in de mascarpone. Strooi er naar smaak tijm over. Zet de taartvorm ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de quiche iets afkoelen. Eet smakelijk!

This recipe is also available in english!


1 reactie op “Tomaten Prei Quiche

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat