Brownie

Brownie
Ik heb al veel recepten geprobeerd en geproefd maar dit recept blijft de lekkerste. Geen ‘double chocolate’ maar gewoon een brownie.

Ingrediënten: 65 gram pure chocolade (bijvoorbeeld kookchocolade van Verkade), 110 gram boter, 2 eieren, 225 gram suiker, 1 theelepel vanille aroma, 1/2 theelepel bakpoeder, snuf zout, 110 gram bloem,

Verwarm de oven voor op 165 graden (hetelucht). Smelt au bain marie 65 gram pure chocolade met 110 gram boter. Laat het vervolgens iets afkoelen. Klop ondertussen 2 eieren met 225 gram suiker schuimig. Voeg 1 theelepel vanille aroma, 1 snuf zout en 1/2 theelepel bakpoeder toe en mix goed. Voeg de chocolade en 110 gram bloem toe. Spatel het voorzichtig goed door elkaar. Vet een brownievorm in en bekleed dit met bakpapier (het bakpapier blijft dan goed plakken). Giet het beslag in de brownievorm. Zet de brownievorm ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de brownie afkoelen in het blik en snij het dan in stukjes. Smul ze!

This recipe is also available in english!


2 reacties op “Brownie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat