Oosterse Gehaktballen met Champignonsaus

Oosterse Gehaktballen met Champignonsaus
Ingrediënten: 500 gram gehakt, 250 gram champignons, 1 theelepel gemberpoeder, 1 theelepel koriander, 1 theelepel sambal, 4 eetlepel ketjap manis, 4 eetlepels ketjap asin, 1 blikje tomatenpuree, 300 ml groentebouillon,

Doe in een keukenmachine 500 gram gehakt met 100 gram in plakjes gesneden champignons, 1 theelepel gemberpoeder, 1 theelepel koriander, 1 theelepel sambal, 4 eetlepels ketjap manis en 4 eetlepels ketjap asin. Zet de keukenmachine even aan zodat de ingrediënten goed mengen. Draai er gehaktballen van, ik heb er 6 gehaktballen van kunnen maken. Bak de gehaktballen rondom bruin in de hete boter. Als de gehaktballen bruin zijn voeg je 150 gram in plakjes gesneden champignons, 1 blikje tomatenpuree en 300 ml groentebouillon toe. Breng het geheel kort aan de kook. Laat het geheel met de deksel op de pan in 30 minuten gaar worden. Serveer met gebakken aardappels en een salade. Eet smakelijk!

This recipe is also available in english!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat