Oosterse Gehaktballen met Champignonsaus

Oosterse Gehaktballen met Champignonsaus

Ingrediënten: 500 gram gehakt, 250 gram champignons, 1 theelepel gemberpoeder, 1 theelepel koriander, 1 theelepel sambal, 4 eetlepel ketjap manis, 4 eetlepels ketjap asin, 1 blikje tomatenpuree, 300 ml groentebouillon,

Doe in een keukenmachine 500 gram gehakt met 100 gram in plakjes gesneden champignons, 1 theelepel gemberpoeder, 1 theelepel koriander, 1 theelepel sambal, 4 eetlepels ketjap manis en 4 eetlepels ketjap asin. Zet de keukenmachine even aan zodat de ingrediënten goed mengen. Draai er gehaktballen van, ik heb er 6 gehaktballen van kunnen maken. Bak de gehaktballen rondom bruin in de hete boter. Als de gehaktballen bruin zijn voeg je 150 gram in plakjes gesneden champignons, 1 blikje tomatenpuree en 300 ml groentebouillon toe. Breng het geheel kort aan de kook. Laat het geheel met de deksel op de pan in 30 minuten gaar worden. Serveer met gebakken aardappels en een salade. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel