Boontjes op Oosterse Wijze

Boontjes op Oosterse Wijze
Ingrediënten: 300 gram sperziebonen, rijst, 1 ui, 1 teentje knoflook, 1 theelepel sambal, 1 theelepel laos, 1 theelepel kerriepoeder, 150 ml groentebouillon, 1 theelepel serehpoeder, 1/8 blok santen,

Kook 300 gram sperziebonen beetgaar. Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Bak in hete olie 1 gesnipperde ui met 1 fijngehakt teentje knoflook tot de ui glazig is. Voeg 1 theelepel sambal, 1 theelepel laos, 1 theelepel kerriepoeder en de beetgare sperziebonen toe. Roerbak kort mee. Voeg vervolgens 150 ml groentebouillon, 1 theelepel serehpoeder en 1/8 blok santen toe. Breng het geheel aan de kook. Zet vervolgens het vuur lager en stoof de sperziebonen in 15 minuten gaar. De saus dikt enorm in! Serveer met de rijst. Eet Smakelijk!

This recipe is also available in english!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat