Macaroni met Doperwten

Macaroni met Doperwten

Soms heb je zin in wat makkelijks, of heb je ergens nog wat van liggen wat nu toch echt op moet en dan wordt een gerecht totaal anders dan wat je oorspronkelijk had gedacht. Dat is ook zo met deze macaroni.

Ingrediënten: macaroni, 6 plakjes ontbijtspek, 1 ui, 1 teentje knoflook, 125 gram champignons, 1 blik blokjes tomaat, 200 gram doperwten, 1 blokje groentebouillon,

Kook de macaroni volgens de aanwijzing op de verpakking. Bak in een hete wok 6 plakjes ontbijtspek knapperig en haal dit vervolgens uit de pan. Verhit nu olie in de wok en bak hierin 1 gesnipperde ui met 1 fijngehakt teentje knoflook. Als de ui zacht is voeg je 125 gram in plakjes gesneden champignons en 200 gram doperwten toe. Als de champignons zacht zijn voeg je 1 blik blokjes tomaat toe en 1 blokje groentebouillon. Breng het kort aan de kook en laat het vervolgens 10 minuten op laag vuur pruttelen. Giet de macaroni af en roer dit samen met de ontbijtspek door de saus. Warm nog even door en serveer. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel