Macaroni met Doperwten

Macaroni met Doperwten
Soms heb je zin in wat makkelijks, of heb je ergens nog wat van liggen wat nu toch echt op moet en dan wordt een gerecht totaal anders dan wat je oorspronkelijk had gedacht. Dat is ook zo met deze macaroni.

Ingrediënten: macaroni, 6 plakjes ontbijtspek, 1 ui, 1 teentje knoflook, 125 gram champignons, 1 blik blokjes tomaat, 200 gram doperwten, 1 blokje groentebouillon,

Kook de macaroni volgens de aanwijzing op de verpakking. Bak in een hete wok 6 plakjes ontbijtspek knapperig en haal dit vervolgens uit de pan. Verhit nu olie in de wok en bak hierin 1 gesnipperde ui met 1 fijngehakt teentje knoflook. Als de ui zacht is voeg je 125 gram in plakjes gesneden champignons en 200 gram doperwten toe. Als de champignons zacht zijn voeg je 1 blik blokjes tomaat toe en 1 blokje groentebouillon. Breng het kort aan de kook en laat het vervolgens 10 minuten op laag vuur pruttelen. Giet de macaroni af en roer dit samen met de ontbijtspek door de saus. Warm nog even door en serveer. Eet smakelijk!

This is recipe is also available in english!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat