Brownies

Brownies
eigenlijk niet helemaal gelukt, door een nogal slimme actie. Tip, roer de basterdsuiker eerst door het ei en giet er vervolgens de gesmolten chocolade bij. Zo wordt de brownie minder korrelig. Maar desalniettemin was de brownie wel erg lekker.

Ingrediƫnten: 100 gram kookchocolade, 80 gram boter, 40 gram cacaopoeder, 145 gram donkere basterdsuiker, 60 gram bloem, 1 theelepel bakpoeder, snuf zout,

Verwarm de oven voor op 160 graden (hetelucht). Beboter een brownieblik en bekleed met bakpapier. Smelt 80 gram boter met 100 gram kookchocolade of 100 gram pure chocolade. Kluts 2 eieren. Giet hierbij het chocolademengsel en doe er vervolgens 40 gram cacaopoeder, 145 gram donkere basterdsuiker, 60 gram bloem, 1 theelepel bakpoeder en een snuf zout bij. Meng het geheel goed. Schep het chocolademengsel in het brownieblik. Zet het brownieblik ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de brownie even afkoelen in het blik en steek er met een koekjesvorm allerlei vormpjes uit. Smul ze!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat