Tagliatelle met ballen

Tagliatelle met ballen
Lekker, vandaag niet zelf gekookt, maar heeft Michel zijn kunsten vertoond en heeft deze tagliatelle met ballen gemaakt.

Ingrediënten: tagliatelle, 1 wortel, 2 uien, 250 gram champignons, 3 tros tomaten, 1 blik gepelde tomaat, zout, peper, oregano, basilicum, 1 bouillonblokje, 250 gram gehakt, 1 teentje knoflook,

Kook de tagliatelle in kokend water met wat zout.

De saus: Bak in hete olie 2 gesnipperde uien met 1 in plakjes gesneden wortel. Laat dit op half hoog vuur in 10 minuten zacht worden. Voeg vervolgens 3 in blokjes gesneden tros tomaten, 250 gram in plakjes gesneden champignons en 1 blik gepelde tomaten toe. Breng het op smaak met zout, peper, oregano en basilicum. Laat dit op laag vuur ongeveer 20 minuten pruttelen. Voeg 1 bouillonblokje toe.

De ballen: Meng 250 gram gehakt met 1 fijngehakt teentje knoflook, zout en peper. Draai er kleine ballen van en bak de ballen in een andere koekenpan met boter tot het bruin is.

Als de saus klaar is voeg je de gehaktballetjes toe. Serveer direct met de tagliatelle. Strooi eventueel nog wat geraspte kaas over het gerecht. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel