Slavink met Gesmoorde Tomaat

Slavink met Gesmoorde Tomaat
Vandaag weer een recept uit de oude doos en wederom uit de Tip jaargang 1991. Ditmaal de slavink.

Ingrediënten: 3 slavinken, 1 prei, 1 teentje knoflook, 5 trostomaten, 2 theelepels mosterd, 1 theelepel gedroogde dragon, zout, peper,

Bak 3 slavinken rondom bruin in bakboter. Haal de slavinken uit de pan en bak in de achtergebleven bakboter 1 in ringen gesneden prei en 1 fijngehakt teentje knoflook voor 1 minuut. Voeg vervolgens 5 trostomaten, 2 theelepels mosterd, 1 theelepel gedroogde dragon, zout en peper toe. Schep even door. Leg de slavinken terug in de pan. Zet het vuur lager en doe de deksel op de pan. Laat de slavinken met de tomaten 10 tot 15 minuten zachtjes smoren. Serveer met gebakken aardappeltjes. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel