Aardbeienijs

Aardbeienijs
Ingrediënten: 250 ml slagroom, 500 ml volle melk, 1/2 pot aardbeienjam, 1 eidooier, 150 gram suiker, 1 blik aardbeien op sap,

Meng 250 ml slagroom met 500 ml volle melk. Meng in een andere kom 1/2 pot aardbeienjam met 1 eidooier en 150 gram suiker. Roer hierbij het melk-slagroom mengsel. Giet dit in de ijsmachine. Voeg terwijl de ijsmachine draait 1 blik aardbeien op sap toe (zonder de sap!). Laat de ijsmachine draaien volgens de gebruiksaanwijzing. Zet het aardbeienijs vervolgens 4 uur in de vriezer zodat het harder kan worden. Smul ze!


1 reactie op “Aardbeienijs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat