Aardbeienijs

Aardbeienijs

Ingrediënten: 250 ml slagroom, 500 ml volle melk, 1/2 pot aardbeienjam, 1 eidooier, 150 gram suiker, 1 blik aardbeien op sap,

Meng 250 ml slagroom met 500 ml volle melk. Meng in een andere kom 1/2 pot aardbeienjam met 1 eidooier en 150 gram suiker. Roer hierbij het melk-slagroom mengsel. Giet dit in de ijsmachine. Voeg terwijl de ijsmachine draait 1 blik aardbeien op sap toe (zonder de sap!). Laat de ijsmachine draaien volgens de gebruiksaanwijzing. Zet het aardbeienijs vervolgens 4 uur in de vriezer zodat het harder kan worden. Smul ze!


Één reactie op “Aardbeienijs

  1. Lekker dat ijs !
    Leuk ook, want dat mooie ‘zeehonden bakje’ waar het in zit kén ik !
    Ik heb het ook (in Pieterburen gekocht) jaren geleden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel