Romige Aspergesoep

Romige Aspergesoep

Eigenlijk hoor je nu met verse asperges te werken, het is tenslotte dan ook het aspergeseizoen maar voor deze soep heb ik een pot asperges genomen, het was tenslotte een beetje uitproberen of aspergesoep nu wel echt lekker is, en dat was het en erg makkelijk te maken!

Ingrediënten: 1 pot witte asperges, 600 ml kippenbouillon, 100 ml kookroom, 2 eidooiers, basilicum,

Kook 1 pot witte asperges met kookvocht en 600 ml kippenbouillon gaar. Haal het van het vuur af en pureer het geheel met een staafmixer. Klop 100 ml kookroom met 2 eidooiers en roer dit bij de aspergesoep. Zet het geheel terug op het vuur en laat het zachtjes warm worden zonder te koken. Strooi er wat fijngehakte basilicum over. Lekker met stokbrood. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel