Bloemkool Soufflé Taart

Bloemkool Soufflé Taart

Eens wat anders met bloemkool zo verwerkt tot een hartige taart.

Ingrediënten: 1 bloemkool, 30 gram boter, 30 gram bloem, 250 ml melk, zout, peper, nootmuskaat, geraspte kaas, 4 eieren, kant-en-klaar bladerdeeg,

Verwarm de oven voor op 200 graden.Kook 1 in roosjes gesneden bloemkool beetgaar. Maak ondertussen een bechamelsaus. Smelt 30 gram boter, voeg 30 gram bloem toe als de boter is gesmolten. Bak dit kort. Voeg dan beetje bij beetje 250 ml melk toe. Breng op smaak van zout, peper en nootmuskaat. Roer van het vuur af nog 50 gram geraspte kaas door de bechamelsaus. Splits 4 eieren en prak de eidooiers door de bloemkool en schep vervolgens de kaassaus. Klop de eiwitten stijf en schep dit ook door de bloemkool. Bekleed een ingevette taartvorm met kant-en-klaar bladerdeeg. Schep de bloemkool in de taartvorm. Strooi er geraspte kaas over. Zet de taartvorm ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel