Bloemkool Soufflé Taart

Bloemkool Soufflé Taart
Eens wat anders met bloemkool zo verwerkt tot een hartige taart.

Ingrediënten: 1 bloemkool, 30 gram boter, 30 gram bloem, 250 ml melk, zout, peper, nootmuskaat, geraspte kaas, 4 eieren, kant-en-klaar bladerdeeg,

Verwarm de oven voor op 200 graden.Kook 1 in roosjes gesneden bloemkool beetgaar. Maak ondertussen een beschamelsaus. Smelt 30 gram boter, voeg 30 gram bloem toe als de boter is gesmolten. Bak dit kort. Voeg dan beetje bij beetje 250 ml melk toe. Breng op smaak van zout, peper en nootmuskaat. Roer van het vuur af nog 50 gram geraspte kaas door de bechamelsaus. Splits 4 eieren en prak de eidooiers door de bloemkool en schep vervolgens de kaassaus. Klop de eiwitten stijf en schep dit ook door de bloemkool. Bekleed een ingevette taartvorm met kant-en-klaar bladerdeeg. Schep de bloemkool in de taartvorm. Strooi er geraspte kaas over. Zet de taartvorm ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven. Eet smakelijk!

This recipe is also available in english!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat