Zoetzuur Varkensvlees

Zoetzuur Varkensvlees

Ingrediënten: rijst, 250 gram nasivlees, 3 eetlepels sojasaus, 1 eetlepel rijstwijn, 1 eetlepel donkere basterdsuiker, 1 ui, 1 gele paprika, 1 groene paprika, 3 augurken, 5 eetlepels water, 1 eetlepel rijstazijn, 5 eetlepels tomatenketchup, zout, peper,

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Marineer 250 gram nasivlees met 3 eetlepels sojasaus, 1 eetlepel rijstwijn en 1 eetlepel donkere basterdsuiker. Laat dit minstens 15 minuten marineren. Bak in hete olie het gemarineerde nasivlees tot het bruin is en schep het uit de pan. Bak in de achtergebleven olie 1 gesnipperde ui, 1 gesneden groene paprika, 1 gesneden gele paprika en 3 gesneden augurken. Roerbak dit ongeveer een minuut of 2. Voeg 5 eetlepels water, 1 eetlepel rijstazijn en 5 eetlepels tomatenketchup toe. Breng het geheel op smaak met zout en peper. Laat het geheel 20 minuten op laag vuur pruttelen. Serveer met de rijst. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel