Gehaktballetjes in Currysaus

Gehaktballetjes in Currysaus
Ingrediƫnten: 600 gram gehakt, 1 ui, 1 ei, 50 gram paneermeel, 1 theelepel sambal, gemberpoeder, kerriepoeder, zout, peper, koriander, 3 eetlepels milde curry, 4 tomaten, 200 ml kokosmelk, 200 ml kippenbouillon, 1 eetlepel citroensap, donkere basterdsuiker,

Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng 600 gram gehakt met 1 fijngesnipperde ui, 1 ei, ongeveer 50 gram paneermeel, 1 theelepel sambal, gemberpoeder, kerriepoeder, zout, peper, koriander. Maak er ongeveer 28 balletjes van. Smeer een braadslee in met olie en leg hierin de gehaktballetjes. Zet de braadslee in de voorverwarmde oven en bak de gehaktballetjes in ongeveer 15 minuten bruin. Maak ondertussen de currysaus. Verwarm olie op een matig vuur en doe hierin 3 eetlepels milde curry (bijvoorbeeld Patak’s) en gemberpoeder. Bak dit ongeveer 1 minuut mee. Voeg 4 fijngesneden tomaten toe en bak dit nog eens 2 minuten mee. Vervolgens voeg je 200 ml kokosmelk en 200 ml kippenbouillon toe. Breng het geheel aan de kook. Zet vervolgens het vuur lager en laat de saus 5 minuten pruttelen. Doe dan de gehaktballetjes bij de currysaus en laat de saus nog 20 minuten pruttelen op een laag vuur. Schep er 1 eetlepel citroensap en een kleinbeetje donkere basterdsuiker door. Als laatste strooi je er eventueel gehakte pinda’s en koriander over. Serveer met rijst! Eet smakelijk!

This recipe is also available in english!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat