Lasagne

Lasagne

Ingrediënten: 150 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 300 gram gehakt, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 wortel, 200 gram champignons, 1/2 blik artisjokharten, 1 blik tomaatblokjes, 1 blokje bouillon, tijm, lasagnebladen, geraspte kaas, mozzarella,

Bak 150 gram dobbelsteentjes ontbijtspek knapperig. Voeg 300 gram gehakt toe en bak dit bruin. Als het gehakt bruin is voeg je 1 gesnipperde ui, 1 in dunne plakjes gesneden wortel en 2 fijngehakte teentjes knoflook toe. Roerbak een minuut of 5 en voeg dan 200 gram in plakjes gesneden champignons en 1/2 blikje artisjokharten toe. Roerbak tot de champignons zacht zijn, voeg vervolgens 1 blik tomaatblokjes, 1 blokje bouillon en wat tijm toe. Laat het geheel ongeveer 15 minuten op laag vuur pruttelen terwijl je de oven voorverwarmd op 180 graden (hetelucht). Schep in een ovenschaal een laagje van de gehaktsaus, leg hierop lasagnebladen, vervolgens weer een laagje gehaktsaus en een laag lasagnebladen. Eindig met een laag gehaktsaus. Strooi er als laatst geraspte kaas en mozzarella over. Zet de ovenschaal ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel