Lasagne

Lasagne
Waarschijnlijk heb je het al gemerkt, er zijn problemen met de site. Soms kan je de site zien, soms niet en het is erg traag. Helaas kunnen we er zelf niks aan verhelpen en moeten we zelf ook wachten tot de problemen verholpen zijn. Maar goed, koken doe je toch elke dag en vandaag is het lasagne geworden!

Ingrediënten: 150 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 300 gram gehakt, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 wortel, 200 gram champignons, 1/2 blik artisjokharten, 1 blik tomaatblokjes, 1 blokje bouillon, tijm, lasagnebladen, geraspte kaas, mozzarella,

Bak 150 gram dobbelsteentjes ontbijtspek knapperig. Voeg 300 gram gehakt toe en bak dit bruin. Als het gehakt bruin is voeg je 1 gesnipperde ui, 1 in dunne plakjes gesneden wortel en 2 fijngehakte teentjes knoflook toe. Roerbak een minuut of 5 en voeg dan 200 gram in plakjes gesneden champignons en 1/2 blikje artisjokharten toe. Roerbak tot de champignons zacht zijn, voeg vervolgens 1 blik tomaatblokjes, 1 blokje bouillon en wat tijm toe. Laat het geheel ongeveer 15 minuten op laag vuur pruttelen terwijl je de oven voorverwarmd op 180 graden (hetelucht). Schep in een ovenschaal een laagje van de gehaktsaus, leg hierop lasagnebladen, vervolgens weer een laagje gehaktsaus en een laag lasagnebladen. Eindig met een laag gehaktsaus. Strooi er als laatst geraspte kaas en mozzarella over. Zet de ovenschaal ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven. Eet smakelijk!

This recipe is also available in english!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat