Bloemkool met Kaassaus

Bloemkool met Kaassaus
Ingrediënten: 1 bloemkool, 50 gram boter, 50 gram bloem, 500 ml groentebouillon, 200 gram geraspte kaas, 3 plakjes Cheddar cheese,

Kook 1 kleine bloemkool (in roosjes) beetgaar. Doe de bloemkool roosjes in een ovenschaal. Smelt in een pan 50 gram boter en voeg hieraantoe 50 gram bloem. Bak dit kort. Voeg beetje bij beetje 500 ml groentebouillon toe (getrokken van 1 blokje groentebouillon). Roer goed. Haal de pan van het vuur en voeg 200 gram geraspte kaas toe. Laat dit al roerende smelten. Giet de kaassaus over de bloemkool. Snij 3 plakjes Cheddar cheese in kleine stukjes en strooi dit over de kaassaus. Zet de ovenschaal ongeveer 20 minuten in een voorverwarmde oven op 160 graden. Serveer met aardappels. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat