Bloemkool met Kaassaus

Bloemkool met Kaassaus

Ingrediënten: 1 bloemkool, 50 gram boter, 50 gram bloem, 500 ml groentebouillon, 200 gram geraspte kaas, 3 plakjes Cheddar cheese,

Kook 1 kleine bloemkool (in roosjes) beetgaar. Doe de bloemkool roosjes in een ovenschaal. Smelt in een pan 50 gram boter en voeg hieraantoe 50 gram bloem. Bak dit kort. Voeg beetje bij beetje 500 ml groentebouillon toe (getrokken van 1 blokje groentebouillon). Roer goed. Haal de pan van het vuur en voeg 200 gram geraspte kaas toe. Laat dit al roerende smelten. Giet de kaassaus over de bloemkool. Snij 3 plakjes Cheddar cheese in kleine stukjes en strooi dit over de kaassaus. Zet de ovenschaal ongeveer 20 minuten in een voorverwarmde oven op 160 graden. Serveer met aardappels. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel