Blinde Vinken ‘Speciale’

Blinde Vinken 'Speciale'

Ingrediënten: 3 blinde vinken, 2 uien, 1 blikje tomatenpuree, 1 teentje knoflook, 1 eetlepel bloem, 1 flesje Bavaria Springbok bier, 100 ml jus, 250 gram champignons, 2 laurierblaadjes, tijm, peterselie,

Bak 3 blinde vinken rondom bruin in hete braadboter. Als de blinde vinken bruin zijn leg je ze in een ovenschaal. Giet het vet uit de pan en smelt een klontje boter. Smoor hierin 2 gesnipperde uien. Als de uien zacht zijn voeg je 1 blikje tomatenpuree toe en 1 fijngehakt teentje knoflook. Bak dit ongeveer 2 minuten mee. Voeg 1 eetlepel bloem toe en bak dit kort mee. Voeg 1 flesje Bavaria springbok bier (330 ml) toe en 100 ml jus (getrokken van 1 blokje). Roer goed, anders gaat het klonteren en breng dit aan de kook. Als het kookt voeg je 250 gram in plakjes gesneden champignons, 2 laurierblaadjes en tijm naar smaak. Roer het nog even en schep de saus over de blinde vinken. Zet de ovenschaal ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven op 200 graden. Strooi er als laatste nog wat peterselie over. Serveer met aardappelkroketjes. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel