Bami

bami
Ingrediënten: mie, 1 kipfilet, 2 eetlepels ketjap manis, 2 eetlepels tomatenketchup, citroensap, 1 fijngehakt teentje knoflook, gemberpoeder, 1 theelepel sambal, zout, citroensap, 250 gram bamipakket, 1 ui,

Maak een marinade met 2 eetlepels ketjap manis, 2 eetlepels tomatenketchup, citroensap, 1 fijngehakt teentje knoflook, gemberpoeder,1 scheutje citroensap, 1 theelepel sambal, 2 eetlepels olie en wat zout. Marineer hierin 1 in blokjes gesneden kipfilet. Laat dit minstens een uur marineren, liefst langer.

Kook de mienestjes volgens de aanwijzing op de verpakking. Bak in hete olie 1 gesnipperde ui. Als de ui zacht is voeg je de gemarineerde kipfilet toe. Bak de kipfilet bruin. Voeg een bamipakket toe van 250 gram (hou de taugé even apart). Roerbak 5 minuten. Voeg ook de taugé toe en roerbak nog 1 minuut mee. Giet de mie af en roer dit bij de groenten. Giet de overgebleven marinade erbij. Roerbak nog 1 minuut of 2. Eet smakelijk!

This recipe is also available in english!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat