Bami

bami

Ingrediënten: mie, 1 kipfilet, 2 eetlepels ketjap manis, 2 eetlepels tomatenketchup, citroensap, 1 fijngehakt teentje knoflook, gemberpoeder, 1 theelepel sambal, zout, citroensap, 250 gram bamipakket, 1 ui,

Maak een marinade met 2 eetlepels ketjap manis, 2 eetlepels tomatenketchup, citroensap, 1 fijngehakt teentje knoflook, gemberpoeder,1 scheutje citroensap, 1 theelepel sambal, 2 eetlepels olie en wat zout. Marineer hierin 1 in blokjes gesneden kipfilet. Laat dit minstens een uur marineren, liefst langer.

Kook de mienestjes volgens de aanwijzing op de verpakking. Bak in hete olie 1 gesnipperde ui. Als de ui zacht is voeg je de gemarineerde kipfilet toe. Bak de kipfilet bruin. Voeg een bamipakket toe van 250 gram (hou de taugé even apart). Roerbak 5 minuten. Voeg ook de taugé toe en roerbak nog 1 minuut mee. Giet de mie af en roer dit bij de groenten. Giet de overgebleven marinade erbij. Roerbak nog 1 minuut of 2. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel