Bami

bami

Ingrediënten: mie, 1 kipfilet, 2 eetlepels ketjap manis, 2 eetlepels tomatenketchup, citroensap, 1 fijngehakt teentje knoflook, gemberpoeder, 1 theelepel sambal, zout, citroensap, 250 gram bamipakket, 1 ui,

Maak een marinade met 2 eetlepels ketjap manis, 2 eetlepels tomatenketchup, citroensap, 1 fijngehakt teentje knoflook, gemberpoeder,1 scheutje citroensap, 1 theelepel sambal, 2 eetlepels olie en wat zout. Marineer hierin 1 in blokjes gesneden kipfilet. Laat dit minstens een uur marineren, liefst langer.

Kook de mienestjes volgens de aanwijzing op de verpakking. Bak in hete olie 1 gesnipperde ui. Als de ui zacht is voeg je de gemarineerde kipfilet toe. Bak de kipfilet bruin. Voeg een bamipakket toe van 250 gram (hou de taugé even apart). Roerbak 5 minuten. Voeg ook de taugé toe en roerbak nog 1 minuut mee. Giet de mie af en roer dit bij de groenten. Giet de overgebleven marinade erbij. Roerbak nog 1 minuut of 2. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>