Pannenkoeken met Spinazie en Kaassaus

Pannenkoeken met Spinazie en Kaassaus

Voor dit gerecht heb ik kant-en-klare pannenkoeken ‘naturel’ gebruikt. Deze kan je natuurlijk ook zelf pannenkoeken gaan bakken als je meer tijd hebt. Heb je minder tijd maak gebruik dan eventueel kaassaus uit een pakje. Maar dat is wel minder lekker en tijdswinst is niet zo groot!

Ingrediënten: 250 gram kastanjechampignons, 2 teentjes knoflook, 450 gram spinazie, zout, peper, nootmuskaat, 50 gram boter, 50 gram bloem, 500 ml melk, 200 gram geraspte kaas, 6 kant-en-klare naturel pannenkoeken,

Verwarm de oven voor op 170 graden (hetelucht). Bak in hete olie 250 gram in plakjes gesneden kastanjechampignons met 2 fijngehakte teentjes knoflook tot de champignons zacht zijn. Voeg dan beetje bij beetje 450 gram verse spinazie toe en roerbak tot alles geslonken is. Breng op smaak met zout en peper. Maak vervolgens een kaassaus door 50 gram boter te smelten. Voeg 50 gram bloem toe en bak dit kort mee. Voeg dan al roerend beetje bij beetje 500 ml melk toe. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Haal de saus van het vuur en roer er 200 gram geraspte kaas toe. Roer tot de kaas gesmolten is. Vul 6 pannenkoeken met het spinaziemengsel. Rol de pannenkoeken goed op en leg ze in een ovenschaal. Giet de kaassaus over de pannenkoeken. Zet de ovenschaal ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel