Nasi met Saté

Nasi met Sate
Ingrediënten: 1 kipfilet, zout, peper, 3 eetlepels ketjap manis, 100 gram reepjes ham, 1 ui, 1 wortel, 1 teentje knoflook, 1 prei, 2 eetlepels ketoembar, 2 eetlepels laos, 2 zakjes Lassie Wokklaar zilvervliestrijst,

Bak 1 in blokjes gesneden kipfilet bruin in hete olie. Breng op smaak met zout, peper en 3 eetlepels ketjap manis. Voeg 100 gram reepjes ham toe. Roerbak een minuut of 2 mee. Schep de kipfilet en ham uit de pan. Bak in de achtergebleven olie 1 gesnipperde ui, 1 in plakjes gesneden wortel en 1 fijngehakt teentje knoflook tot de ui zacht is. Voeg 1 in ringen gesneden prei toe. Voeg 2 eetlepels ketoembar en 2 eetlepels laos toe. Roerbak nog een minuut of 2. Voeg 2 zakjes Lassie Wokklaar zilvervliestrijst toe. Roerbak nog 5 minuten. Serveer met saté en pindasaus. Eet smakelijk!

This recipe is also available in english!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat