Gepaneerde Schnitzel met Tomatensaus

Gepaneerde Schnitzel met Tomatensaus

Ingrediënten: paneermeel, peterselie, 1/2 teentje knoflook, geraspte oude kaas, 2 schnitzels, bloem, 1 ei, 1 ui, 1 teentje knoflook, 3 tomaten, 250 gram cherrytomaten, zout, peper, 1 eetlepel sojasaus, tabasco, basilicum,

Maak een gekruide paneermeel met natuurlijk paneermeel, fijngehakte peterselie, 1/2 fijngehakt teentje knoflook en geraspte oude kaas. Allen naar eigen inzicht. Haal 2 schnitzels eerst door bloem, vervolgens door 1 geklutst ei en dan door de gekruide paneermeel. Dek de schnitzels vervolgens af en zet ze nog een paar uur in de koelkast. Bak ze rond etenstijd om en om.

Voor de tomatensaus fruit je 1 fijngesnipperde ui met 1 fijngehakt teentje knoflook tot de ui zacht is. Voeg 3 in blokjes gesneden tomaten en 250 gram in kwarten gesneden cherrytomaten toe. Bak dit mee tot de tomaten zacht worden. Breng op smaak met 1 eetlepel sojasaus, een paar druppels tabasco, zout en peper. Zet het vuur lager en laat het 20 minuten zachtjes pruttelen. Roer net voor het serveren na smaak basilicum door het geheel.

Serveer de gepaneerde schnitzels en tomatensaus met gebakken aardappels. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel