Groene Lasagne

Groene Lasagne
Vandaag een groene lasagne met allemaal kleine beetjes groenten uit de vriezer en koelkast die echt op moesten. Alles bij elkaar maakt een lekkere lasagne.

Ingrediënten: 1 ui, 1 teentje knoflook, tijm, 2 kipfilets, 225 gram spinazie, 4 stengels bleekselderij, 100 gram doperwten, 1 eetlepel pesto, zout, peper, 50 gram boter, 50 gram bloem, 500 ml groentenbouillon, 100 gram geraspte oude kaas, mozzarella, lasagnebladen,

Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht). Bak in hete olie 1 gesnipperde ui en 1 fijngehakt teentje knoflook met wat tijm naar smaak. Bak tot de ui zacht is. Voeg vervolgens 2 in blokjes gesneden kipfilets toe en roerbak tot de kipfilet goudbruin is. Voeg dan 4 gesneden stengels bleekselderij, 225 gram diepvries spinazie en 100 gram diepvries doperwten toe. Roerbak tot de groenten ontdooit zijn. Breng op smaak met zout en peper.

Maak vervolgens een kaassaus. Smelt hiervoor 50 gram boter. Als de boter is gesmolten voeg je 50 gram bloem toe. Roer goed. Bak dit kort mee. Giet beetje bij beetje 500 ml groentenbouillon toe. Blijf goed roeren anders krijg je klonten. Als je de gewenste dikte van de saus hebt bereikt neem je de pan van het vuur. Roer er vervolgens 100 gram geraspte oude kaas door. Laat de kaas smelten terwijl je roert.

Leg in een ovenschaal een laagje van het spinazie-kipmengsel. Giet hierover ongeveer 1/3 van de kaassaus. Bedek het vervolgens met de lasagnebladen. Leg hierop vervolgens weer een laagje spinazie-kipmengsel. Bedek dit weer met de lasagnebladen. Giet de rest van de kaassaus erover. De lasagnebladen moeten helemaal bedekt zijn met de kaassaus. Strooi er vervolgens vlokken mozzarella en een beetje geraspte kaas over. Zet de ovenschaal ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven. Eet smakelijk!

This recipe is also available in english!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat