Chinees Stoofvlees

Chinees Stoofvlees

Ingrediënten: rijst, 600 gram rundvlees, 3 bosuien, 1 eetlepel gembersiroop, 1 theelepel sambal, 2 steranijs, 2 eetlepels sojasaus, 3 eetlepels hoisinsaus, 50 gram suiker, 2 eetlepels rijstwijn, 1 theelepel Chinese vijfkruidenpoeder, 500 ml kippenbouillon, 1 wortel,

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Bak 600 gram in blokjes gesneden rundvlees om en om bruin in hete boter. Als het vlees bruin is voeg je 3 in ringen gesneden bosuien, 1 eetlepel gembersiroop en 1 theelepel sambal toe. Roerbak nog 5 minuten. Voeg vervolgens 2 steranijs, 2 eetlepels sojasaus, 3 eetlepels hoisinsaus, 50 gram suiker, 2 eetlepels rijstwijn, 1 theelepel Chinese vijfkruidenpoeder en 500 ml kippenbouillon toe. Breng het kort aan de kook. Zet het vuur vervolgens laag en laat het 1 1/2 uur stoven met de deksel op de pan. Rasp ondertussen een wortel en voeg deze aan het eind van de bereiding toe en laat de wortel een half uur mee stoven. Haal de deksel van de pan om de saus eventueel dikker te maken. Serveer met de rijst. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel