Champignonsoep met Kerrie

Champignonsoep met Kerrie
Ingrediënten: 30 gram boter, 1 ui, 250 gram kastanjechampignons, zout, peper, 1/2 eetlepel kerriepoeder, 2 eetlepels bloem, 1 liter water, 2 blokjes bospaddenstoelenbouillon, kookroom, peterselie,

Smelt 30 gram boter en bak hierin 1 gesnipperde ui tot het zacht is. Voeg 250 gram in plakjes gesneden kastanjechampignons toe en bak dit mee tot de champignons zacht zijn. Breng op smaak met zout, peper en 1/ 2 eetlepel kerriepoeder. Roer er vervolgens 2 eetlepels bloem door en roer goed. Giet vervolgens beetje bij beetje 1 liter bouillon (getrokken met 2 blokjes bospaddenstoelenbouillon). Laat het 1 uur zachtjes koken. Roer op het laatst 2 eetlepels kookroom en peterselie naar smaak door de soep. Eet smakelijk!

This recipe is also available in english!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat