Champignonsoep met Kerrie

Champignonsoep met Kerrie

Ingrediënten: 30 gram boter, 1 ui, 250 gram kastanjechampignons, zout, peper, 1/2 eetlepel kerriepoeder, 2 eetlepels bloem, 1 liter water, 2 blokjes bospaddenstoelenbouillon, kookroom, peterselie,

Smelt 30 gram boter en bak hierin 1 gesnipperde ui tot het zacht is. Voeg 250 gram in plakjes gesneden kastanjechampignons toe en bak dit mee tot de champignons zacht zijn. Breng op smaak met zout, peper en 1/ 2 eetlepel kerriepoeder. Roer er vervolgens 2 eetlepels bloem door en roer goed. Giet vervolgens beetje bij beetje 1 liter bouillon (getrokken met 2 blokjes bospaddenstoelenbouillon). Laat het 1 uur zachtjes koken. Roer op het laatst 2 eetlepels kookroom en peterselie naar smaak door de soep. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel