Bananen Tarte Tatin

Bananen Tarte Tatin
Ingrediënten: 200 gram suiker, 25 gram boter, 2 takjes rozemarijn, 5 bananen, Danerolles kant-en-klaar bladerdeeg,

Verwarm de oven voor op 180 graden. Smelt 25 gram boter met 200 gram suiker tot de het goudbruine kleur krijgt. Doe dit al roerend met een houten lepel. Zodra de karamel goudbruin is de pan van het vuur halen. Leg 2 takjes rozemarijn in de karamel. Pel 5 bananen en snij ze in stukken (niet te klein). Leg dit voorzichtig in de karamel (karamel is erg heet). Bedek de hele bodem met de banaan. Bedek met de kant-en-klare bladerdeeg. Zet de pan in de voorverwarmde oven voor ongeveer 25 minuten of tot het bladerdeeg mooi bruin is. Haal de pan uit de oven en laat het geheel een paar minuten afkoelen (niet te lang!). Keer de pan vervolgens op een groot bord. Haal de rozemarijntakjes eruit. Serveer de bananen tarte tatin eventueel met wat ijs!

This recipe is also available in english!


2 reacties op “Bananen Tarte Tatin

  1. Waar je erg moet opletten is dat de caramel niet te hard gaat. Zodra het een kleurtje begint te krijgen van het vuur afhalen. Als de suiker te donker wordt (dus gaat verbranden). wordt het bitter. Vond het niet echt zoet, misschien komt het door de rozemarijntakjes die mee gebakken zijn, die maakten het wat frisser.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat