Zuurkool met een Gehaktbal

Zuurkool met een Gehaktbal
Storm in Nederland, daar past zuurkool lekker bij.

Ingrediƫnten: 1 zakje wijnzuurkool, aardappels, gehaktbal van de Keurslager,

Zet wijnzuurkool (uit een zakje) op in een klein laagje water en het vocht uit het zakje zuurkool en laat het in 25 tot 30 minuten zachtjes koken. Schil de aardappels, snij ze in ongeveer gelijke stukken. Was ze op en zet de aardappels op in water met wat zout. Laat de aardappels zo’n 20 minuten koken. Of prik er in om te kijken of ze goed zijn. Als de aardappels goed zijn giet je ze af en stamp je het met een scheutje melk en een klontje boter. Stamp ook de zuurkool erdoor. Erbij aten we een gehaktbal van Keurslager Harzevoort uit Veenendaal, die je ook makkelijk kan opwarmen in de magnetron (erg lekker). Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat