Kip ZoetZuur

Kip ZoetZuur
Ingrediënten: rijst, 2 kipfilets, 2 eieren, maïzena, 1 ui, 1 teentje knoflook, 1 wortel, 1 rode paprika, 1 groene paprika, 1 blikje ananasblokjes, suiker, tomatenketchup, sojasaus, balsamico azijn, natuurazijn, koriander,

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.

Snij 2 kipfilet in blokjes en kruid het met zout en peper. Haal de blokjes kipfilet door 2 geklutste eieren en vervolgens door maïzena. Bak de blokjes kipfilet goudbruin in hete olie. Als de kipfilet goudbruin is schep je het uit de pan en houd je het apart. Bak vervolgens in de hete olie 1 gesnipperde ui, 1 fijngehakt teentje knoflook, 1 geraspte wortel, 1 rode, 1 groene en 1 gele paprika en een klein blikje ananasblokjes (zonder sap). Roerbak ongeveer 5 minuten. Maak ondertussen de saus. Meng 2 eetlepels water, 1 eetlepel maïzena, 2 eetlepels suiker, 2 eetlepels tomatenketchup, 3 eetlepels sojasaus, 1 eetlepel balsamico azijn en 1 eetlepel natuurazijn tot een gladde saus. Giet de saus bij de groenten. Roerbak kort mee. Breng de groenten op smaak met zout en peper en voeg fijngehakte koriander toe. Doe de kipfilet terug in de pan. Warm het geheel goed door.

Serveer met de rijst. Eet smakelijk!


2 reacties op “Kip ZoetZuur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel