Semoer Babi met Nasi Goreng

Semoer Babi met Nasi Goreng
Ingrediënten: rijst, 450 gram hamlappen, 4 eetlepels ketjap manis, 1 citroen, 2 uien, nootmuskaat, foelie, laos, serehpoeder, komijnpoeder, 100 gram blokjes ham, 100 gram doperwten,

Semoer Babi: Snij 400 gram hamlappen in blokjes. Kook 250 ml water met 4 eetlepels ketjap manis, het sap van 1 citroen, 1 grof gesneden ui, 1 theelepel peper, 1 theelepel zout, 1 theelepel nootmuskaat en 3 stukjes foelie. Als de saus kookt voeg je de blokjes hamlap toe. Laat het vlees in ongeveer een half uur zacht en gaar worden.

Nasi Goreng: Kook rijst volgens de aanwijzing op de verpakking en laat dit afkoelen. Bak een restje fijngesneden hamlap met 1 gesnipperde ui en 1 teentje knoflook tot de ui zacht is. Breng op smaak met laos, serehpoeder en komijnpoeder. Voeg 100 gram doperwten toe en warm dit goed door. Roer vervolgens rijst en 100 gram blokjes ham toe. Wok het rijst op hoog vuur warm. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat