Rijst met Andijvie in Pindasaus

Rijst met Andijvie in Pindasaus
Helaas bij mij mislukt, vuur stond te hoog en dat is niet bevordelijk voor de saus. Nasmaak was iets verbrand. Maar ja wie weet lukt het jouw wel!

Ingrediƫnten: rijst, 600 gram andijvie, ketjap manis, 1 theelepel sambal, citroensap, 3 eetlepels pindakaas, cashewnoten,

Kook de rijst volgens aanwijzing op de verpakking. Kook 600 gram in reepjes gesneden andijvie in een laagje water tot het helemaal geslonken is. Giet het af en zet het even apart. Verwarm vervolgens, op half hoog vuur, olie in de pan en voeg 1 scheut ketjap manis, 1 theelepel sambal, 1 scheutje citroensap en 3 eetlepels pindakaas toe. Roer dit tot de saus goed vermengd is. Voeg de andijvie erbij, roer het kort door. Serveer direct! Op je bord kan je er nog wat cashewnoten bij doen. Succes!!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat