Rijst met Andijvie in Pindasaus

Rijst met Andijvie in Pindasaus

Helaas bij mij mislukt, vuur stond te hoog en dat is niet bevorderlijk voor de saus. Nasmaak was iets verbrand. Maar ja wie weet lukt het jouw wel!

Ingrediënten: rijst, 600 gram andijvie, ketjap manis, 1 theelepel sambal, citroensap, 3 eetlepels pindakaas, cashewnoten,

Kook de rijst volgens aanwijzing op de verpakking. Kook 600 gram in reepjes gesneden andijvie in een laagje water tot het helemaal geslonken is. Giet het af en zet het even apart. Verwarm vervolgens, op half hoog vuur, olie in de pan en voeg 1 scheut ketjap manis, 1 theelepel sambal, 1 scheutje citroensap en 3 eetlepels pindakaas toe. Roer dit tot de saus goed vermengd is. Voeg de andijvie erbij, roer het kort door. Serveer direct! Op je bord kan je er nog wat cashewnoten bij doen. Succes!!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel