Chocoladetaart met Chocoladeglazuur

Chocoladetaart met Chocoladeglazuur Chocoladetaart met Chocoladeglazuur

Dit is een chocoladetaart gemaakt zonder eieren. Dus perfect voor iedereen met een allergie voor eieren.

Ingrediënten: 85 gram boter, 2 eetlepels stroop, 1/2 theelepel vanille aroma, 300 gram zelfrijzend bakmeel, 100 gram suiker, 25 gram cacaopoeder, 1 zakje bakpoeder, 100 gram pure chocolade, 3 eetlepels stroop,

Smelt 85 gram boter. Klop in een kom 2 eetlepels stroop, 1/2 eetlepel vanille aroma en de gesmolten boter tot een geheel. Meng in een andere kom 300 gram zelfrijzend bakmeel met 100 gram suiker, 25 gram cacaopoeder en 1 zakje bakpoeder. Roer het botermengsel door het meelmengsel. Roer tot je een goed beslag hebt. Schep het beslag in een ingevette en bebloemde taartvorm. Zet de taartvorm ongeveer 50 minuten in de voorverwarmde oven op 160 graden (hetelucht). Laat de chocoladetaart afkoelen in de taartvorm op een rek. Haal vervolgens de chocoladetaart uit de vorm en zet de taart op een groot bord.

Maak vervolgens de chocoladeglazuur. Smelt hiervoor ‘au bain marie’ 100 gram pure chocolade met 3 eetlepels stroop. Als het gesmolten is bestrijk je hiermee direct de taart. Laat het glazuur hard worden. Smul ze!


9 reacties op “Chocoladetaart met Chocoladeglazuur

  1. Geprobeerd. Zag er na bakken wel even verrukkelijk uit als op deze foto en rook ook heerlijk, maar ze was veel te droog. Ik kwam met “maar” 85gram gesmolten boter als enige bevochtiging niet ver voor 400g meelmengsel, ik heb uiteindelijk 3x zoveel botermengsel gebruikt en nog was het zeer droog en kruimelig ipv een cakebeslag.

  2. Ik heb het ook geprobeerd maar inderdaad 85gram was veelste weinig! ik heb 2x zoveel boter bijgedaan en een half kopje melk. Uiteindelijk geslaagd en erg lekker!

  3. Was bij mij ook veel te droog!.. Heb er melk bijgedaan en wat extra boter, maar vond de cake jammer genoeg ook niet te *** de glazuur was wel erg lekker heb de cake maar weggegooid terwijl hij er zo lekker uitzag

  4. Hier net het ‘beslag’ proberen maken maar inderdaad één droge boel. Zijn allemaal kruimels, ik krijg daar onmogelijk een beslag van. Dat beetje boter is direct weg in die massa bloem.
    Ben benieuwd hoe het uit de oven zal komen.

    • Off. Dit is al weer erg lang geleden dat ik dit gemaakt heb… Misschien heb ik er een kopje warm water door gedaan, maar dat zou ik echt niet meer weten. Sowieso zal het verdubbelen van de gesmolten boter wel helpen …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel