Chocoladetaart met Chocoladeglazuur

Chocoladetaart met Chocoladeglazuur Chocoladetaart met Chocoladeglazuur

Dit is een chocoladetaart gemaakt zonder eieren. Dus perfect voor iedereen met een allergie voor eieren.

Ingrediënten: 85 gram boter, 2 eetlepels stroop, 1/2 theelepel vanille aroma, 300 gram zelfrijzend bakmeel, 100 gram suiker, 25 gram cacaopoeder, 1 zakje bakpoeder, 100 gram pure chocolade, 3 eetlepels stroop,

Smelt 85 gram boter. Klop in een kom 2 eetlepels stroop, 1/2 eetlepel vanille aroma en de gesmolten boter tot een geheel. Meng in een andere kom 300 gram zelfrijzend bakmeel met 100 gram suiker, 25 gram cacaopoeder en 1 zakje bakpoeder. Roer het botermengsel door het meelmengsel. Roer tot je een goed beslag hebt. Schep het beslag in een ingevette en bebloemde taartvorm. Zet de taartvorm ongeveer 50 minuten in de voorverwarmde oven op 160 graden (hetelucht). Laat de chocoladetaart afkoelen in de taartvorm op een rek. Haal vervolgens de chocoladetaart uit de vorm en zet de taart op een groot bord.

Maak vervolgens de chocoladeglazuur. Smelt hiervoor ‘au bain marie’ 100 gram pure chocolade met 3 eetlepels stroop. Als het gesmolten is bestrijk je hiermee direct de taart. Laat het glazuur hard worden. Smul ze!

This recipe is also available in english!


9 reacties op “Chocoladetaart met Chocoladeglazuur

  1. Geprobeerd. Zag er na bakken wel even verrukkelijk uit als op deze foto en rook ook heerlijk, maar ze was veel te droog. Ik kwam met “maar” 85gram gesmolten boter als enige bevochtiging niet ver voor 400g meelmengsel, ik heb uiteindelijk 3x zoveel botermengsel gebruikt en nog was het zeer droog en kruimelig ipv een cakebeslag.

  2. Ik heb het ook geprobeerd maar inderdaad 85gram was veelste weinig! ik heb 2x zoveel boter bijgedaan en een half kopje melk. Uiteindelijk geslaagd en erg lekker!

  3. Was bij mij ook veel te droog!.. Heb er melk bijgedaan en wat extra boter, maar vond de cake jammer genoeg ook niet te *** de glazuur was wel erg lekker heb de cake maar weggegooid terwijl hij er zo lekker uitzag

  4. Hier net het ‘beslag’ proberen maken maar inderdaad één droge boel. Zijn allemaal kruimels, ik krijg daar onmogelijk een beslag van. Dat beetje boter is direct weg in die massa bloem.
    Ben benieuwd hoe het uit de oven zal komen.

    • Off. Dit is al weer erg lang geleden dat ik dit gemaakt heb… Misschien heb ik er een kopje warm water door gedaan, maar dat zou ik echt niet meer weten. Sowieso zal het verdubbelen van de gesmolten boter wel helpen …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat