Kalfsstoofpot

Kalfsstoofpot

Ingrediënten: 500 gram kalfslappen, 2 uien, 1 wortel, 1/2 eetlepel kruidnagelpoeder, 1 blokje kippenbouillon, 300 ml water, peterselie, tijm 2 laurierblaadjes, 250 gram champignons, 2 eetlepels kookroom, 1 eetlepel maïzena, 2 eetlepels koud water,

Bak 500 gram in blokjes gesneden kalfslappen bruin in hete bakboter. Voeg 2 grof gesneden uien, 1 in plakjes gesneden wortel en 1/2 eetlepel kruidnagelpoeder toe. Roer goed en laat het 10 minuten zachtjes pruttelen. Voeg 1 blokje kippenbouillon en 300 ml water toe. Breng het geheel aan de kook. Zet het vuur lager. Voeg naar eigen smaak peterselie en tijm toe. Doe tevens 2 blaadjes laurier in de stoofpot. Laat het geheel 1 1/2 uur zachtjes stoven. Voeg 250 gram in kwarten gesneden champignons toe en stoof 15 minuten mee. Voeg laatste 2 eetlepels kookroom toe. Als de saus te dun blijft voeg je een maïzenapapje toe van 1 eetlepel maïzena en 2 eetlepels koud water. Laat het geheel al roerend dikker worden. Serveer met bijvoorbeeld gebakken aardappels. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel