Kalfsstoofpot

Kalfsstoofpot
Ingrediënten: 500 gram kalfslappen, 2 uien, 1 wortel, 1/2 eetlepel kruidnagelpoeder, 1 blokje kippenbouillon, 300 ml wtaer, peterselie, tijm 2 laurierblaadjes, 250 gram champignons, 2 eetlepels kookroom, 1 eetlepel maïzena, 2 eetlepels koud water,

Bak 500 gram in blokjes gesneden kalfslappen bruin in hete bakboter. Voeg 2 grof gesneden uien, 1 in plakjes gesneden wortel en 1/2 eetlepel kruidnagelpoeder toe. Roer goed en laat het 10 minuten zachtjes pruttelen. Voeg 1 blokje kippenbouillon en 300 ml water toe. Breng het geheel aan de kook. Zet het vuur lager. Voeg naar eigen smaak peterselie en tijm toe. Doe tevens 2 blaadjes laurier in de stoofpot. Laat het geheel 1 1/2 uur zachtjes stoven. Voeg 250 gram in kwarten gesneden champignons toe en stoof 15 minuten mee. Voeg laatste 2 eetlepels kookroom toe. Als de saus te dun blijft voeg je een maïzenapapje toe van 1 eetlepel maïzena en 2 eetlepels koud water. Laat het geheel al roerend dikker worden. Serveer met bijvoorbeeld gebakken aardappels. Eet smakelijk!

This recipe is also available in english!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat