Kip Curry

Kip Curry
Dit recept is gebaseerd op het recept in de Elle Eten in de rubriek ‘Stappen met Karin‘.

Ingrediënten: rijst, 2 teentjes knoflook, 1 uien, 1 eetlepel korianderpoeder, 1 eetlepel kurkurma, 1eetlepel komijnpoeder, 1 eetlepel gemberpoeder, 1 theelepel sambal, 1 kipfilet, 400 ml kokosmelk, 1 blik tomaatblokjes, 200 gram doperwten, zout, peper, koriander,

Kook de rijst volgens aanwijzing op de verpakking.

Bak in hete olie 2 fijngehakte teentjes knoflook, 2 gesnipperde uien, 1 eetlepel korianderpoeder, 1 eetlepel kurkurma, 1 eetlepel komijnpoeder, 1 eetlepel gemberpoeder en 1 theelepel sambal. Roerbak tot de uien zacht zijn. Voeg dan 1 in blokjes gesneden kipfilet toe en roerbak ongeveer 2 minuten. Voeg dan 1 blik kokosmelk van 400 ml, 1 blik tomaatblokjes, 200 gram dopertwen en naar smaak zout. Breng het kort aan de kook en laat het dan 15 minuten zachtjes doorkoken. Op het laatst roer je wat fijngehakte koriander door het gerecht.

Serveer met de rijst. Eet smakelijk!

This recipe is also available in english!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat