Bloemkool Ovenschotel

Bloemkool Ovenschotel
Ingrediënten: 200 gram bloemkool, zout, 1 ui, 250 gram gehakt, peper, 1 theelepel paprikapoeder, peterselie, 4 eetlepels geraspte kaas, 1 sjalotje, 250 gram gezeefde tomaat, 1 theelepel suiker,

Kook voor 2 personen ongeveer 200 gram bloemkool roosjes beetgaar in kokend water met wat zout (diepvries bloemkool is erg handig!). Giet de bloemkool af en zet het even apart.

Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht). Bak in hete olie 1 in ringen gesneden ui. Als de ui zacht is voeg je er 250 gram gehakt aan toe. Bak dit bruin. Breng op smaak met zout, peper, een theelepel paprikapoeder en naar smaak peterselie. Schep dit in een ovenschaal. Roer door het gehakt nog 4 eetlepels geraspte kaas. Schep hierop de bloemkool. Maak dan de tomatensaus, bak hiervoor in hete olie 1 fijngehakt sjalotje tot het zacht is. Giet er ongeveer 250 ml gezeefde tomaat bij. Breng het kort aan de kook. Schep er 1 theelepel suiker door en breng de saus op smaak met 1 theelepel paprikapoeder, zout en peper. Schep de saus over de bloemkool. Strooi nog wat geraspte kaas over de saus. Zet de ovenschaal in de oven voor ongeveer 20 minuten. Eet smakelijk!

This recipe is also available in english!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat