Bloemkool Ovenschotel

Bloemkool Ovenschotel

Ingrediënten: 200 gram bloemkool, zout, 1 ui, 250 gram gehakt, peper, 1 theelepel paprikapoeder, peterselie, 4 eetlepels geraspte kaas, 1 sjalotje, 250 gram gezeefde tomaat, 1 theelepel suiker,

Kook voor 2 personen ongeveer 200 gram bloemkool roosjes beetgaar in kokend water met wat zout (diepvries bloemkool is erg handig!). Giet de bloemkool af en zet het even apart.

Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht). Bak in hete olie 1 in ringen gesneden ui. Als de ui zacht is voeg je er 250 gram gehakt aan toe. Bak dit bruin. Breng op smaak met zout, peper, een theelepel paprikapoeder en naar smaak peterselie. Schep dit in een ovenschaal. Roer door het gehakt nog 4 eetlepels geraspte kaas. Schep hierop de bloemkool. Maak dan de tomatensaus, bak hiervoor in hete olie 1 fijngehakt sjalotje tot het zacht is. Giet er ongeveer 250 ml gezeefde tomaat bij. Breng het kort aan de kook. Schep er 1 theelepel suiker door en breng de saus op smaak met 1 theelepel paprikapoeder, zout en peper. Schep de saus over de bloemkool. Strooi nog wat geraspte kaas over de saus. Zet de ovenschaal in de oven voor ongeveer 20 minuten. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel