Kip Shanghai

Kip Shanghai
Ingrediënten: rijst, 50 gram amandelen, 1 ei, maïzena, 1 kipfilet, 3 bosuien, 1 rode paprika, 100 gram taugé, 1 teentje knoflook, 1 eetlepel sojasaus, 50 ml kippenbouillon, 2 eetlepels rijstwijn,

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.

Rooster 50 gram amandelen in een hete koekenpan goudbruin. Meng 1 eiwit met 1/2 eetlepel maïzena en 1 in blokjes gesneden kipfilet.

Bak de kipfilet in hete olie goudbruin. Als de kipfilet bruin is schep je het uit de pan. Verwarm opnieuw hete olie in de pan en bak hierin 3 in ringen gesneden bosui, 1 rode paprika, 100 gram taugé en 1 fijngehakt teentje knoflook. Roerbak 2 minuten. Daarna kan de kipfilet en de geroosterde amandelen terug in de pan. Meng in een kom 1 eetlepel sojasaus, 50 ml kippenbouillon, 2 eetlepels rijstwijn en 1 eetlepel maïzena. Roer dit door het gerecht en roerbak nog 1 minuut.

Serveer met de rijst. Eet smakelijk!

This recipe is also available in english!


2 reacties op “Kip Shanghai

  1. Bedankt voor dit heerlijke recept de schaal is helemaal leeg gegaan ondanks de 2 zinnige pubers .
    Ik heb er alleen nog een halve rode peper meegebakken voor de pittigheid ,kortom erg smakelijk.
    Groet van Bep

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat