Kip Shanghai

Kip Shanghai

Ingrediënten: rijst, 50 gram amandelen, 1 ei, maïzena, 1 kipfilet, 3 bosuien, 1 rode paprika, 100 gram taugé, 1 teentje knoflook, 1 eetlepel sojasaus, 50 ml kippenbouillon, 2 eetlepels rijstwijn,

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.

Rooster 50 gram amandelen in een hete koekenpan goudbruin. Meng 1 eiwit met 1/2 eetlepel maïzena en 1 in blokjes gesneden kipfilet.

Bak de kipfilet in hete olie goudbruin. Als de kipfilet bruin is schep je het uit de pan. Verwarm opnieuw hete olie in de pan en bak hierin 3 in ringen gesneden bosui, 1 rode paprika, 100 gram taugé en 1 fijngehakt teentje knoflook. Roerbak 2 minuten. Daarna kan de kipfilet en de geroosterde amandelen terug in de pan. Meng in een kom 1 eetlepel sojasaus, 50 ml kippenbouillon, 2 eetlepels rijstwijn en 1 eetlepel maïzena. Roer dit door het gerecht en roerbak nog 1 minuut.

Serveer met de rijst. Eet smakelijk!


2 reacties op “Kip Shanghai

  1. Bedankt voor dit heerlijke recept de schaal is helemaal leeg gegaan ondanks de 2 zinnige pubers .
    Ik heb er alleen nog een halve rode peper meegebakken voor de pittigheid ,kortom erg smakelijk.
    Groet van Bep

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel