Pastei met Kip en Maïs

Pastei met Kip en Mais
Ingrediënten: 1 kipfilet, 250 gram blokjes ham, 1 blokje kippenbouillon, 1 eetlepel mosterd, 2 eetlepels bloem, 1 blik Bonduelle Maïs Fantasia, Danerolles deeg voor hartige taart, 1 ei,

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bak in hete olie 1 in blokjes gesneden kipfilet tot de kipfilet goudbruin is. Voeg 250 gram blokjes ham toe. Bak dit kort mee. Verkruimel er 1 blokje kippenbouillon boven, roer er 1 eetlepel mosterd en 2 eetlepels bloem. Roer even goed en giet er dan beetje bij beetje 300 ml water toe en blijf ondertussen goed roeren. Als je de gewenste dikte saus heb doe je hierbij 1 blik (300 gram) Bonduelle Maïs Fantasia (mais met paprika en sperzieboontjes). Roer het goed door.

Schep het kipmengsel in een ovenschaal. Dek de ovenschaal met Danerolles deeg voor hartige taart (kant en klaar in het koelvak). Snij in het midden het deeg iets open zodat de stoom weg kan. Bestrijk het deeg met 1 geklutst ei. Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven voor ongeveer 20 minuten. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat