Zuurkool met Worst

Zuurkool met Worst

Morgen wordt er stormachtig weer voorspeld, daarom vandaag een stevige stamppot gegeten.

Zet zuurkool (uit een zakje) op in een klein laagje water en het vocht uit het zakje zuurkool en laat het in 25 tot 30 minuten zachtjes koken. Na 10 minuten koken leg je een rookworst (zonder verpakking) op de zuurkool.

Eigenlijk lekker simpel, schil de aardappels, snij ze in ongeveer gelijke stukken. Was ze op en zet de aardappels op in water met wat zout. Laat de aardappels zo’n 20 minuten koken. Of prik er in om te kijken of ze goed zijn.

Als de aardappels goed zijn giet je ze af en stamp je het met een scheutje melk en een klontje boter. Stamp ook de zuurkool erdoor. Serveer met de rookworst en jus. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel