Macaroni met Champignon-Roomsaus

Macaroni met Champignon-Roomsaus
Ingrediënten: macaroni, zout, 100 gram dobbelsteentjes ontbijtsoek, 250 gram kastanjechampignons, 20 gram bloem, 200 ml bouillon, kookroom,

Kook de macaroni zoals staat aangegeven op de verpakking, het beste is in kokend water met wat zout.

Bak in een hete wok 100 gram dobbelsteentjes ontbijtspek. Als het ontbijtspek knapperig is dan schep je het uit de pan. Bak in het achtergebleven vet 250 gram plakjes kastanjechampignons. Als de champignons zacht zijn voeg je 20 gram bloem toe en bak dit kort mee. Voeg dan beetje bij beetje 200 ml bouillon toe. Roer er nog 1 eetlepel mosterd en een klein scheutje kookroom toe. Breng het kort aan de kook. Voeg de ontbijtspek toe en warm het kort door.

Giet de macaroni af en roer dit door de champignon-roomsaus en serveer. Eet smakelijk!

This recipe is also available in english!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat