Macaroni met Champignon-Roomsaus

Macaroni met Champignon-Roomsaus

Ingrediënten: macaroni, zout, 100 gram dobbelsteentjes ontbijtsoek, 250 gram kastanjechampignons, 20 gram bloem, 200 ml bouillon, kookroom,

Kook de macaroni zoals staat aangegeven op de verpakking, het beste is in kokend water met wat zout.

Bak in een hete wok 100 gram dobbelsteentjes ontbijtspek. Als het ontbijtspek knapperig is dan schep je het uit de pan. Bak in het achtergebleven vet 250 gram plakjes kastanjechampignons. Als de champignons zacht zijn voeg je 20 gram bloem toe en bak dit kort mee. Voeg dan beetje bij beetje 200 ml bouillon toe. Roer er nog 1 eetlepel mosterd en een klein scheutje kookroom toe. Breng het kort aan de kook. Voeg de ontbijtspek toe en warm het kort door.

Giet de macaroni af en roer dit door de champignon-roomsaus en serveer. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel