In Bier Gemarineerde Varkensfiletlapjes

In Bier Gestoofde Varkensfiletlapjes

Eens wat anders in plaats van in bier stoven kan je vlees ook in bier marineren.

Ingrediënten: 2 teentjes knoflook, gemberpoeder, 2 eetlepels ketjap manis, 2 eetlepels honing, 200 ml bouillon, 1 flesje bier, 5 varkensfiletlapjes,

Je maakt de marinade als volgt klaar: Fruit in hete olie 2 fijngehakte teentjes knoflook, voeg hieraantoe gemberpoeder naar smaak, 2 eetlepels ketjap manis, 2 eetlepels honing, 200 ml bouillon getrokken van 1 blokje rundvleesbouillon en 1 flesje bier. Breng het geheel aan de kook zodat de alcohol geheel gaat verdampen. Laat het een minuut of 10 pruttelen. Haal het van het vuur af en doe er nu 5 varkensfiletlapjes in. Doe de deksel op de pan en laat het nu minstens 6 uur marineren. Bak daarna de varkensfiletlapjes om en om bruin in hete boter. Voeg wat van de marinade toe en warm het kort door. Serveer met gebakken aardappels en een salade. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel