In Bier Gemarineerde Varkensfiletlapjes

In Bier Gestoofde Varkensfiletlapjes
Eens wat anders in plaats van in bier stoven kan je vlees ook in bier marineren.

Ingrediënten: 2 teentjes knoflook, gemberpoeder, 2 eetlepels ketjap manis, 2 eetlepels honing, 200 ml bouillon, 1 flesje bier, 5 varkensfiletlapjes,

Je maakt de marinade als volgt klaar: Fruit in hete olie 2 fijngehakte teentjes knoflook, voeg hieraantoe gemberpoeder naar smaak, 2 eetlepels ketjap manis, 2 eetlepels honing, 200 ml bouillon getrokken van 1 blokje rundvleesbouillon en 1 flesje bier. Breng het geheel aan de kook zodat de alcohol geheel gaat verdampen. Laat het een minuut of 10 pruttelen. Haal het van het vuur af en doe er nu 5 varkensfiletlapjes in. Doe de deksel op de pan en laat het nu minstens 6 uur marineren. Bak daarna de varkensfiletlapjes om en om bruin in hete boter. Voeg wat van de marinade toe en warm het kort door. Serveer met gebakken aardappels en een salade. Eet smakelijk!

This recipe is also available in english!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaatSieraden & Horloges