Boerenkool met Gehaktbal

Boerenkool met Gehaktbal

Kennelijk moeten we meer wintergroenten gaan eten volgens het nieuws, dus vandaag op het menu boerenkool stamppot. Verse boerenkool is natuurlijk het lekkerst, maar zo’n grote tuin heb ik niet om een eigen moestuin aan te leggen. Vandaar makkelijk diepvries boerenkool.

Ingrediënten: 1 kio aardappels, 450 gram boerenkool, boter, melk, 400 gram gehakt, 2 eetlepels ketjap manis, 2 eetlepels mosterd, zout, 1/2 eetlepel paprikapoeder, 1 ei, 4 eetlepels paneermeel, 400 ml vleesfond,

Kook 1 kilo aardappels gaar in water met wat zout in ongeveer een minuut of 20, en bereid 450 gram diepvries boerenkool in een aparte pan met een klontje boter klaar. Giet de aardappels af en schep de boerenkool op de aardappels. Doe er een scheutje melk bij en dan stampen maar.

De gehaktballen zijn geinspireerd op een recept van de Allerhande. Gehaktballen van de Librije, echter heb ik niet de exacte ingrediënten in huis dus is het iets aangepast, maar wel zo lekker. Meng 400 gram gehakt met 2 eetlepels ketjap manis, 2 eetlepels mosterd, zout, 1/2 eetlepel paprikapoeder, 1 ei en ongeveer 4 eetlepels paneermeel. Draai er 4 of 5 ballen van (of meer of minder afhankelijk hoe groot je de gehaktballen wilt). Braad de gehaktballen rondom bruin. Als de gehaktballen bruin zijn voeg je er 400 ml vleesfond aan toe. Zet het vuur lager en laat de gehaktballen in 45 minuten gaar worden. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel