Boerenkool met Gehaktbal

Boerenkool met Gehaktbal
Kennelijk moeten we meer wintergroenten gaan eten volgens het nieuws, dus vandaag op het menu boerenkool stamppot. Verse boerenkool is natuurlijk het lekkerst, maar zo’n grote tuin heb ik niet om een eigen moestuin aan te leggen. Vandaar makkelijk diepvries boerenkool.

Ingrediƫnten: 1 kio aardappels, 450 gram boerenkool, boter, melk, 400 gram gehakt, 2 eetlepels ketjap manis, 2 eetlepels mosterd, zout, 1/2 eetlepel paprikapoeder, 1 ei, 4 eetlepels paneermeel, 400 ml vleesfond,

Kook 1 kilo aardappels gaar in water met wat zout in ongeveer een minuut of 20, en bereid 450 gram diepvries boerenkool in een aparte pan met een klontje boter klaar. Giet de aardappels af en schep de boerenkool op de aardappels. Doe er een scheutje melk bij en dan stampen maar.

De gehaktballen zijn geinspireerd op een recept van de Allerhande. Gehaktballen van de Librije, echter heb ik niet de exacte ingrediƫnten in huis dus is het iets aangepast, maar wel zo lekker. Meng 400 gram gehakt met 2 eetlepels ketjap manis, 2 eetlepels mosterd, zout, 1/2 eetlepel paprikapoeder, 1 ei en ongeveer 4 eetlepels paneermeel. Draai er 4 of 5 ballen van (of meer of minder afhankelijk hoe groot je de gehaktballen wilt). Braad de gehaktballen rondom bruin. Als de gehaktballen bruin zijn voeg je er 400 ml vleesfond aan toe. Zet het vuur lager en laat de gehaktballen in 45 minuten gaar worden.

Eet smakelijk!

This recipe is also available in english!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat