Kipfilet met Peultjes

Kipfilet met Peultjes

Ingrediënten: 1 ui, 1 kipfilet, 1 theelepel sambal, gemberpoeder, 1 eetlepel rijstwijn, 2 eetlepels sojasaus, 200 ml water, 1 blokje kippenbouillon, 2 steranijs,

Bak in hete olie 1 gesnipperde ui tot het zacht is. Voeg er dan 1 in blokjes gesneden kipfilet aan toe en bak de kipfilet bruin. Voeg 1 theelepel sambal toe en gemberpoeder na smaak. Roerbak nog een minuut en doe er dan 200 gram peultjes bij. Roerbak dit ook een minuut en voeg dan 1 eetlepel rijstwijn, 2 eetlepels sojasaus, 200 ml water en 1 blokje kippenbouillon aan toe. Breng het aan de kook en zet het vuur daarna op halfhoog. Doe er 2 steranijs in en laat het een minuut of 20 pruttelen. Serveer met noodles of rijst. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel