Kipfilet uit de Oven

Kipfilet uit de Oven

Ingrediënten: 3 kipfilets, zout, peper, 1 1/2 eetlepel mosterd, 3 eetlepels tomatenketchup, 100 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 1 ui, 200 gram champignons, 125 ml kookroom,

Kruid 3 kipfilets met zout en peper. Bak ze om en om bruin in de hete boter. Leg de kipfilets daarna in een ovenschaal. Maak een saus van 1 1/2 eetlepel mosterd en 3 eetlepels tomatenketchup, bestrijk hiermee de kipfilets. Bak ondertussen 150 gram dobbelsteentjes ontbijtspek knapperig. Voeg er aan toe 1 gesnipperde ui en 200 gram in plakjes gesneden champignons. Als de champignons zacht zijn roer je er 125 ml kookroom door. Schep de champignonsaus over de kipfilets en zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven op 180 graden (hetelucht) voor ongeveer 25 minuten. Serveer met een frisse salade en aardappeltjes. Eet smakelijk!


3 reacties op “Kipfilet uit de Oven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel