Kipfilet uit de Oven

Kipfilet uit de Oven
Ingrediƫnten: 3 kipfilets, zout, peper, 1 1/2 eetlepel mosterd, 3 eetlepels tomatenketchup, 100 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 1 ui, 200 gram champignons, 125 ml kookroom,

Kruid 3 kipfilets met zout en peper. Bak ze om en om bruin in de hete boter. Leg de kipfilets daarna in een ovenschaal. Maak een saus van 1 1/2 eetlepel mosterd en 3 eetlepels tomatenketchup, bestrijk hiermee de kipfilets. Bak ondertussen 150 gram dobbelsteentjes ontbijtspek knapperig. Voeg er aan toe 1 gesnipperde ui en 200 gram in plakjes gesneden champignons. Als de champignons zacht zijn roer je er 125 ml kookroom door. Schep de champignonsaus over de kipfilets en zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven op 180 graden (hetelucht) voor ongeveer 25 minuten. Serveer met een frisse salade en aardappeltjes. Eet smakelijk!

This recipe is also available in english!


3 reacties op “Kipfilet uit de Oven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat