Gepaneerde Schnitzel met Tomatensaus uit de Oven

Gepaneerde Schnitzel met Tomatensaus uit de Oven
Ingrediënten: 4 schnitzels, bloem, zout, peper, 1 ei, paneermeel, 1 sjalotje, 1 teentje knoflook, 3 tomaten, 1 blik tomaatblokjes, suiker, oregano, mozzarella, geraspte oude kaas,

Snij 4 schnitzels in reepjes (niet te klein). Maak een bord met bloem gemengd met zout en peper, een diep bord met een geklutst ei en een bord met paneermeel gemengd met gedroogde oregano. Haal de schnitzels eerst door de bloem, dan door het geklutste ei en dan door de paneermeel. Bak de schnitzels om en om bruin in de hete boter en leg ze in een ovenschaal.

Voor de tomatensaus fruit je in de hete olie 1 gesnipperd sjalotje en 1 fijngehakt teentje knoflook. Voeg hieraan toe 3 in blokjes gesneden tomaat, 1 blik tomaatblokjes, eetlepel suiker en oregano naar smaak. Breng het kort aan de kook en laat het dan 20 minuten pruttelen.

Giet de tomatensaus over de schnitzels in de ovenschaal. Scheur een bolletje mozzarella en bedek hiermee zoveel mogelijk de ovenschaal. Strooi er als laatste geraspte oude kaas over. Zet de ovenschaal vervolgens in de voorverwarmde oven op 170 graden (hetelucht) voor ongeveer 20 minuten. Eet Smakelijk!

This recipe is also available in english!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat